Kundalini’s dragen een tulband en daar hebben ze een reden voor. Meerdere redenen zelfs. Er zit energie in het haar, die hou je op deze manier bij je. Je houdt sowieso je energie bij je. En omdat we in yoga en meditatie met krachtige energieën werken, kan het bedekken van je hoofd helpen gecentreerd te blijven in je lichaam. Je schermt jezelf tijdelijk af van de buitenwereld. Bovendien zit het lekker. Vijf meter strakke katoen houdt letterlijk je hoofd bij elkaar. minder afleiding en emoties spelen minder op. Ook redenen om een tulband te dragen.

 

Na de opleiding heb ik een aantal dingen beloofd. Bijvoorbeeld dat ik de teachings zuiver doorgeef. En dat ik geen relaties begin met deelnemers, en me getulband in het wit hul. De teachings staan met stip op 1: ja, ik beloof. En ik beloof ook integer te zijn. Met de tulband en de kleur wit heb ik een haat-liefde verhouding.

 

Tijdens Covid 19 kon ik niet naar de kapper. En dat is voor een korthaar type,  die het liefst elke zes weken knipt en verft (de droom van elke kapper), een lastige. Dat haar groeit en doet maar wat. Te lang om goed te zitten, te kort voor een staartje. Maar tadaaaaaaaa: de tulband. Een oplossing waar ik zo langzamerhand aan begin te wennen. Het definieert me als teacher en het zit lekker strak. Ik hou m’n energie en m’n hoofd bij elkaar. En na de les gaat-ie af en krabbel ik lekker door m’n haar.

Sat Nam!