Kundalini geeft me natural flow. I love it!

Marija

Marija komt uit een Texels geslacht van onderwijzers en coaches.
Van opa tot vader en moeder, van Marija tot haar jongste dochter;
elke generatie weer komt de passie voor het overdragen van kennis naar voren.

Marija studeerde Nederlands en onderwijskunde en is vele jaren docente geweest.
Later, als motivatietrainer, maakte ze gebruik van haar theoretische knowhow,
gekoppeld aan haar fikse dosis mensenkennis en ‘wereldse’ ervaring.

 

4 seasons in one day

Terugkijkend: ‘ ik veerde mee met alles wat zich aandiende. Ik was
een emotie-gestuurde wervelwind, waar ik plezier, maar eigenlijk vooral last van had.
Niks mis met 4 seizoenen, maar ze moeten niet allemaal op 1 dag vallen.’

Tijdens haar zwangerschap had ze wel eens yoga gedaan. Dat besloot ze een
aantal jaren later weer op te pakken. Het werd Hatha yoga, ‘ waarbij ik mezelf
terugvond in knopen, waaruit ik de weg terug amper kon vinden.’

Toch bleef ze geïntrigeerd door het fenomeen yoga, dat alsmaar populairder
werd, in steeds meer variaties. Marija werd een veelvraat en ging voor het gehele
aanbod. Vinyasaflow, power, yin, acro (‘jammer genoeg was dat echt te zwaar’)
en uiteindelijk Kundalini.

Kundalini-yoga dus

Een opmerkelijke yoga-vorm, vond ze. De oefeningen waren niet erg voor de hand liggend,
veel aandacht voor ademen en hijgen, maar…ze voelde zich na afloop elke keer weer in
een ‘natural’ flow. Toen kwam de gedroomde teacher, die voor de les uitlegde waarom
er wat gedaan werd. Welk effect er te verwachten was. Wat de invloed van hormonen, klieren en zenuwstelsel is. En vooral over de vaste patronen die met Kundalini te doorbreken zijn. Marija: ‘Ik voelde me steeds beter. Er veranderde ‘iets’.

En toen, Marija?

Marija: ‘ Ik geloof dat ik alleen nog maar op de yogamat zat. Ik ademde als een dolle, leerde mediteren en ja, er veranderde iets. Mijn moodswings bijvoorbeeld. Maar ook mijn onrust verdween geleidelijk.  Zelfs het geratel in mijn hoofd werd minder. Ik werd kalm, zonder me gekooid te voelen. Minder snel afgeleid, meer focus. Ik voelde me tevreden met wat er wel was, in plaats van boos over wat er niet was.

Inmiddels heb ik de teacher opleiding gedaan en geef dagelijks les. Kundalini is een vast onderdeel van mijn leven geworden. Het maakt me een betere en zachtere versie van mezelf en dat bevalt me behoorlijk goed. Ik ervaar moeiteloosheid en een leven in de flow. En dat ik daarbij soepel blijf en stalen buikspieren heb, is mooi meegenomen.’ 

Anderen over Marija

“De bom!”
Voor mij op dit moment een uítkomst! In relatief beperkte tijd, want hé ‘k heb best wat borden hoog te houden, met begeleiden schoolwerk van 2 boys, werk en de tent draaiend houden thuis.
Een uitkomst. Het geeft me de oh zo nodige beweging. Levert fysieke en mentale flexibiliteit. Een dót energie. Meer relativeringsvermogen en geduld.
Met een eigen intentie voor de dag.
Een heerlijk ochtendritueel waar ik de rest van de dag van geniet.
Een uur echt voor mij! Met kundige en energieke geleiding door Marija!
Proberen?”
Sat nam ?❤️
Deelneemster Judith

“Jarenlang zat je meer dan wekelijks in de yogales in de sportschool die ik geef.Tot je zó enthousiast was geworden, dat je zelf teacher werd. En vanochtend zat ik voor het eerst aan de andere kant: rood opgelopen na 3 minuten ‘stretch pose’.
Met je energieke no-nonsense aanpak en tegelijkertijd jouw zachtheid, heb je de groep inclusief mij, een heerlijk begin van de dag bezorgd!!
Dankjewel lieve Marija!! Het was zeer de moeite waard om naar je vroege-vogels-les te komen.”

Yogadocente Vir

Online yoga
“Lieve Marija, allereerst wil ik je met dit privé berichtje ontzettend bedanken voor je lessen. Ik ben er ongelooflijk blij mee en kijk er elke keer weer naar uit. Je bent onbetaalbaar voor me zeker in deze “bizarre” tijd. Vandaar ook mijn berichtje omdat ik vind dat wat ik je momenteel kan betalen niet in verhouding staat met wat je verdient. Wetende dat je nergens om vraagt voelt het voor mij toch goed je dit met je te delen.
Warme groet, veel liefde een fijne dag en stay healthy and happy ? Lis”
Deelneemster Lis

“Lieve Marija, een paar weken geleden mocht ik vrij onverwacht bij jou op het matje komen liggen. Wat een fijne verrassing was dat. Ik was onder de indruk van je manier van lesgeven. Hoewel ik veel ervaring heb met vele vormen van yoga maakte jouw les erg veel bij me los. Je maakte me meteen fan van Kundalini yoga en zéker ook van jou als docente. Je kundigheid, je stem en je energie zijn een prachtige basis voor veiligheid en vertrouwen tijdens je lessen.
Ik wens je voor morgen heel veel succes?met je examen. Voor mij ben je zéker al geslaagd! Warme groet van Lis ( uit Eindhoven)” ?
Deelneemster Lis

“Ondanks dat alles nu heel anders is heb ik gelukkig wel online de geweldige lessen van Marija Westerlaken. Wow wat is kundalini yoga toch fantastisch Sat nam ?❤️
#ikkanechtnietzonder”
Deelneemster Irina

Zit jij ook teveel in je hoofd? Kundalini yoga helpt mij om op liefdevolle en rustgevende wijze terug te komen in mijn lijf. Door bewuste ademhaling en bewegingen, soms zwaar, soms rustig en vaak ook met een vleugje humor, stap ik 5 kwartier later altijd weer als herboren op mijn fiets. Marija haar lessen zijn aards en grondend, voor ieder niveau en super toegankelijk. Zij is een no nonsens juf, die zachtheid en pit perfect weet te combineren. Haar lessen zijn iedere keer anders en worden begeleid door mooie mantra’s en heerlijke meditaties. Kortom: de ideale start of afsluiting van je dag!
Mireille

“Ik ken Marija vanaf de tijd dat ze nog Nederlands studeerde en vele jaren docente is geweest. Daarvoor heeft zij ruim 15 jaar in diverse horecabedrijven gewerkt: droog & nat, kroeg & club, dag & nacht. Toen ze trainster werd, maakte ze gebruik van ‘best of both worlds’: theoretische knowhow, gekoppeld aan praktijkervaring. Het is een kanjer van een trainster. Haar trainingen verlopen in een vrolijke en energieke sfeer, waarbij ze altijd de interactie opzoekt. Want niets verveelt zo snel als eenrichtingsverkeer.”
Collega trainer Karim