In mijn yogalessen werk ik graag thematisch, en Kundalini yoga leent zich daar uitstekend voor. Vandaar dat ik deze week met een serie ‘empowerment’ ben begonnen. Ik had daarbij vrouwen in gedachte (de sets komen gedeeltelijk uit het boek ‘I am a woman’), maar mannen zijn uiteraard zeer welkom! Het idee voor dit thema ontstaan door de virale tijd waarin we nu zitten. Voor velen één van onzekerheid, angst en spanning. Er wordt veel van ons gevraagd. Om flexibel te zijn, om ons aan regels te houden. En nog meer dan anders wordt ons vermogen om te beschermen en te zorgen aangesproken.

En dat is goed, dat is nodig, maar het leidt ook af. Van jezelf. Van het contact met je kracht, je zelfregie en je intuïtie. Van het moeiteloos beslissingen kunnen nemen, van het óverstromen van vertrouwen en zelfvertrouwen. Van je volle potentieel voelen én gebruiken. Om daar (weer) te kunnen zijn, moet er eerst iets uit de weg: angst.

We doen deze week sets om angst en boosheid op te ruimen. Ken je de uitspraken ‘pisnijdig’? Iets ‘op je lever hebben’? ‘Gal spuwen’? Precies. We werken o.a. aan die organen, maar ook aan het versterken van het klierenstelsel en het zenuwstelsel (‘de zenuwen’ hebben, je kent het vast wel). Pittige sets en krachtige meditaties die je schoon en sterk maken! In het tweede deel van de week bouwen we aan zelfvertrouwen en energie.

Yoga zweverig? Welnee. Zeker Kundalini yoga niet. Da’s techniek. Adem, meditatie, beweging. Ik ben Marija, ik doe yoga en ben niet zweverig. Of: ik ben niet zweverig en doe toch yoga.

Ik heb krachttraining gedaan, pilates, cardiotraining, vier soorten yoga, 3 soorten therapie en ik ben eruit: Kundalini yoga is de bom. De snelste en meest effectieve route naar geluk. Groot woord he? Yep. En het is waar. Vergeet praten, ga doen. Ga op je mat en doe de sets, die 5000 jaar geleden ontworpen zijn. En dat specifieke design, op organen, op energie en mentale processen, dat helpt ons nog steeds naar balans, fitheid en het benutten van ons potentieel.

Op de afbeelding zie je mijn spirituele naam. Atma Ranpriya. Vrij vertaald: “De prinses die zonder angst de hobbels van het leven neemt.” Een krachtige naam, die ik niet dagelijks gebruik, maar waar ik wel heel blij mee ben.

Nieuwsgierig naar jouw eigen kracht? Doe een keer mee en verbaas jezelf.